Vi Är Serviceverkstad & Utlämningsställe för Royal Enfield

Motorcyklar går ej att beställa här i webshopen. Men du är välkommen in och provkör några av våra demo maskiner. 

Hör av er på 073-9636535 Adam eller [email protected]

Historien om ett av världens äldsta mc-märke började i England redan i slutet av 1800-talet och Royal Enfield är också det enda mc-märke som varit i kontinuerlig produktion sedan starten.

Motorcyklarnas karaktäristiska utseende härstammar från efterkrigstiden fram till 1960-talet. Numera utrustade med modern teknik behåller modellerna fortfarande samma rena linjer och retrostuk idag som de haft i årtionden. 

Sedan mitten av 1990-talet ägs varumärket av den indiska koncernen Eicher Group och tillverkningen, av närmare en miljon motorcyklar årligen, sker i nybyggda moderna fabriker i Indien.

Royal Enfield UK Tech Center i Leicestershire, Storbritannien, är det globala huvudkontoret för produktstrategi, utveckling, design, forskning och programhantering. En viktig del i utvecklingsarbetet är också den tidigare samarbetspartnern, Harris Performance, vilken sedan några år tillbaka även ägs av Royal Enfield.

Ett resultat av samarbete och utveckling är bland annat de nya twinnarna – Interceptor 650cc och Continental GT 650 - som introducerades i början av 2019. Återskapandet av klassiska modeller i modernt snitt samt framtagande av nya modeller som äventyrshojen Himalayan lovar gott inför framtiden. Royal Enfield kommer fortsatt att vara ett av världens äldsta mc-märken, i kontinuerlig produktion.

LÄS MER

Alla nytillverkade motorcyklar som säljs i Europa har EFI-motorer och ABS-bromsar.